Ciocanele de pui cu sos de ceapa

Ciocanelele de pui la gratar servite cu ceapa si sos de mustar sunt alegerea perfecta pentru toti cei care prefera un pui aromat si suculent.

  • 50 min
Ciocanele de pui cu sos de ceapa

Ingrediente

  • 1 plic plic Vegeta condiment lichid universal pentru marinare (75 ml)
  • 1 kg ciocanele de pui

Sos

  • 30 g unt
  • 1 lingura faina alba
  • 1 lingura mustar
  • 300 ml lapte
  • ½ lingura Vegeta
  • piper
  • sare
  • 1 ceapa rosie (mare)

Preparare

  1. Cu un cutit ascutit, crestati partea de jos a fiecarui ciocanel de pui langa os pentru a permite caldurii de la gratar sa ajunga peste tot. Adaugati Vegeta condiment lichid universal pentru marinare peste ciocanele si lasati-le timp de 30 de minute la marinat pentru a aromatiza carnea.
  2. Asezati pe gratarul incins ciocanelele si coaceti-le timp de 10-12 minute pe fiecare parte, intorcandu-le din cand in cand.
  3. Pentru a prepara sosul, taiati ceapa marunt si sotati-o pe foc in putin unt aproximativ 10 minute.
  4. Puneti faina, adaugati lapte si amestecati bine si cu grija cu un tel.
  5. Cand sosul ajunge la fierbere, adaugati mustarul si Vegeta, asezonati cu sare si piper dupa gust si fierbeti la foc mic pana cand sosul ajunge la consistenta dorita.

Sfat: Inainte de a aseza pe gratar ciocanelele de pui, sau orice alta parte din pui, este foarte important sa crestati carnea adanc pentru a permita caldurii sa patrunda carnea uniform, pana la os.