Manzat fiert in sos de marar

Suedezii sunt atat de mandrii de marar incat au inlocuit chiar si busuiocul in versiunea lor suedeza de sos "Pesto". Vita, intr-un sos fin de plante este servita ca un fel principal al zilnicei cine in familie.

  • 120 min
Manzat fiert in sos de marar

Ingrediente

  • 1 ceapa
  • 2-3 morcovi
  • radacina de telina si patrunjel
  • boabe de piper
  • 1 lingura Vegeta
  • 1 kg manzat fara oase

Sos

  • 30 g unt
  • 30 g faina de grau tip 550
  • 200-300 ml supa
  • 200 ml smantana
  • 2 linguri marar tocat

Preparare

  1. Puneti legumele si vita in apa clocotita si lasati-le sa fiarba. Adaugati boabele de piper si fierbeti totul usor pentru 1 ½ - 2 ore.
  2. Scoateti vita si asezati-o intr-un vas la cald.

Sosul

  1. Incalziti faina in unt, turnati-o peste supa rezultata din fierberea manzatului, adaugati mararul tocat, smantana si fierbeti totul impreuna pentru cateva minute.

Servire: Taiati carnea gatita, acoperiti-o cu sos si serviti-o cald cu legume radacinoase.

Sfat: Taiati legumele radacinoase in bucati mari. Acest preparat poate fi si congelat. Congelare: Eliberati excesul de grasime din supa (pana la pasul 2), puneti totul intr-un vas de plastic si inghetati. Dezghetarea: Lasati vasul in frigider peste noapte, apoi asezati-l intr-un vas cu putina apa si incalziti. La sfarsit pregatiti sosul de marar (pasul 3). Durabilitate: pana la 60 de zile.