Clatite cu carne

Nu multa lume stie ca originea clatitelor este de fapt in Ungaria. Unele judete, cum ar fi Hortobagy, au chiar diverse specialitati din clatite, dar totusi reteta aceasta gustoasa, preferata de atat de multi oameni, s-a raspandit in intreaga lume.

  • 60 min
Clatite cu carne

Ingrediente

  • 400 g carne tocata de vita
  • 8 clatite
  • 1 lingura Vegeta
  • 200 g smantana normala
  • 150 ml frisca
  • 15 g faina
  • 100 g rosii
  • 1 ardei verde uite
  • Boia rosie picanta
  • Sare
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ceapa
  • 4 linguri de ulei

Preparare

  1. Caliti ceapa taiata marunt intr-o tigaie.
  2. Adaugati carnea tocata, presarati boia si lasati-o un pic la calit. Se pune apa numai daca este necesar.
  3. Se adauga boia iute si rosiile decojite, taiate cubulete pentru a inmuia carnea. Puneti usutoriul tocat marunt, sare si un praf de Vegeta
  4. Intr- un vas, amestecati faina cu 2 liunguri de smantana si asezati-l putin pe foc pana se omogenizeaza. Lasati sosul la racit.
  5. Umpleti clatitele cu compozitia de carne si impaturiti-le in forma de perne sau in alt mod.
  6. Intr- un vas termorezistent se pune restul de smantana. Peste clatite se toarna sosul (punctul 4). Se baga la cuptor si se lasa la copt pentru scurt timp.

Servire: Clatitele cu carne se decoreaza cu felii de ardei si se servesc calde.

Sfat: Adaugand sosul de smantana in compozitia cu carne veti avea un amestec compact si deasemenea o aroma in plus.