Mixt de legume cu orez

Aceasta combinatie de legume sotate cu un amestec de ulei de masline si unt, de smantana amestecata cu un galbenus de ou, sherry ( vin dulce ) confera acestui preparat un gust distinctiv. Gatiti pur si simplu!

  • 60 min
Mixt de legume cu orez

Ingrediente

  • 250 g dovlecei
  • 150 g pastai tinere
  • 200 g brocolli
  • 150 g boabe porumb dulce
  • 500 ml sherry (vin dulce)
  • 250 ml smantana de gatit
  • 1 galbenus de ou
  • 2 lg ulei de masline
  • 40 g unt
  • 1 lg Vegeta Naturella
  • 200 g morcovi

Prepararea mancarii de orez

Preparare

  1. Pentru inceput, intr-o tigaie cu putin ulei de masline sotati morcovii taiati fasii pana ajung pe jumatate fragezi.
  2. Apoi adaugati dovleceii taiati fasii si Vegeta Naturella.
  3. Intr-un vas cu apa fiarta, puneti pastaile tanere, impreuna cu buchetelele de brocolli pentru cateva minute, dupa care scoateti legumele si scurgeti-le.
  4. Peste morcovi si dovlecei adaugati sherry, pastaile, boabele de porumb si brocolli. In timpul sotarii, se adauga putina apa. La sfarsit, adaugati smantana pentru gatit, se fierbe si se amesteca cu galbenusul batut.
  5. Fierbeti orezul in apa cu sare, dar nu complet, dupa care scurgeti. Topiti untul, adaugati peste el orezul scurs, vinul si apa. Presarati Vegeta Naturella si sotati.

Servire: Aceste legume se servesc cu orez. Acest mixt de legume se poate prepara in mai multe feluri. Puteti fierbe legumele intr-un vas termorezistent, in care adaugati smantana de gatit amestecata cu 2 galbenusuri de ou batute ca pentru omleta. Coaceti totul in cuptorul preincalzit la 200 gr, timp de 15 – 20 minute. Se poate servi ca o masa calda, impreuna cu o salata verde.

Sfat: Este important ca legumele sa nu fie moi, sa se adauge pentru aroma sherry (vin dulce), astfel pentru a se preveni inmuierea legumelor.