Medalioane la gratar (portii)

Medalioanele moi si fragede, aromate de la grill vor fi o placere absoluta dupa ce veti adaugati unt pe ele. Usturoiul si pătrunjelul in spuma de unt dau o aroma suplimentara carnii.

  • 40 min
Medalioane la gratar (portii)

Ingrediente

  • 1 plic Vegeta condimente pentru porc
  • Ulei
  • 100 g unt
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingura Patrunjel tocat
  • 2-3 lingurite boia iute
  • 1 kg file carne de porc

Preparare

  1. Se freaca untul pana devine spuma. Aromati untul amestecandu-l cu usturoi, patrunjel si boia iute. Se amesteca bine, se acopera cu folie de aluminiu si se lasa sa stea la temperatura camerei timp de aproximativ o ora.
  2. Carnea de porc se portioneaza in fripturi peste care se presara Vegeta condimente pentru porc. Inainte de folosire, periati gratarul cu o perie cu ulei. Asezati fripturile pe gratarul incins, pe fiecare parte cate 4-5 minute.
  3. La sfarsit, puneti peste fiecare friptura cate o lingurita de unt aromat.

Servire: Serviti cu o salata verde.

Sfat: Untul aromat cu boia se poate pastra cateva zile la frigider.