Muschi

In afara de impresiile despre frumoasa Praga, Vltava, un turist din Republica Ceha ne aduce si o impresie din bucataria sa. Muschiul, care este ingredientul de baza pentru beefsteak, este o mancare pentru adevaratii cunoscatori.

  • 70 min
Muschi

Ingrediente

  • 50 g bacon
  • 1 lingura Vegeta
  • 50 ml ulei
  • 50 g ceapa
  • 200 g legume radacinoase ( telina, morcov, patrunjel)
  • Boabe de piper
  • 800 g carne de vitel

Supa

  • frunze de dafin
  • 1 lingurita cimbru
  • 1 lingurita coaja de lamaie
  • 400 ml apa
  • bulion

Sos

  • 2 lingurite de faina
  • 150-200 g smantana de gatit
  • 100-150 ml vin alb
  • 1 lingurita marmelada de caise
  • 1 lingurita otet de vin

Preparare

  1. Curatati carnea de venele mici, taiati-o in bucati din care puteti forma pachetele mici umplute cu bacon. Frecati carnea cu Vegeta si puneti-o la calit pe fiecare parte. Adaugati legumele curatate si taiate in bucati mari si caliti-le pentru scurt timp.
  2. Se prepara supa. Se da apa in clocot, dupa care se adauga bulionul, frunzele de dafin, cimbrul si coaja de lamaie. Se fierbe pentru inca 2-3 minute.
  3. Cand carnea este facuta, se portioneaza. Din restul de sos cu legume ramas de la friptura, se prepara un sos.
  4. Pentru sos, se dau legumele printr-o sita. Faina se amesteca cu putina apa fierbinte si apoi se adauga smantana de gatit, otet, marmelada de caise si vinul alb.

Servire: Adaugati peste friptura taiata sosul si serviti-o cu galuste.

Sfat: Puteti pune carnea cu bacon-ul la marinat cu o zi inainte.