Muschi
- Reteta de coolinarika.com -In afara de impresiile despre frumoasa Praga, Vltava, un turist din Republica Ceha ne aduce si o impresie din bucataria sa. Muschiul, care este ingredientul de baza pentru beefsteak, este o mancare pentru adevaratii cunoscatori.
Preparare
Curatati carnea de venele mici, taiati-o in bucati din care puteti forma pachetele mici umplute cu bacon. Frecati carnea cu Vegeta si puneti-o la calit pe fiecare parte. Adaugati legumele curatate si taiate in bucati mari si caliti-le pentru scurt timp. Se prepara supa. Se da apa in clocot, dupa care se adauga bulionul, frunzele de dafin, cimbrul si coaja de lamaie. Se fierbe pentru inca 2-3 minute. Cand carnea este facuta, se portioneaza. Din restul de sos cu legume ramas de la friptura, se prepara un sos. Pentru sos, se dau legumele printr-o sita. Faina se amesteca cu putina apa fierbinte si apoi se adauga smantana de gatit, otet, marmelada de caise si vinul alb.
Servire: Adaugati peste friptura taiata sosul si serviti-o cu galuste.
Sfat: Puteti pune carnea cu bacon-ul la marinat cu o zi inainte.