Piept de pui magic

Bucura-te de compania legumelor prajite asezonate cu ierburi mediteraneene, crema mascarpone, un praf de zahar si un file de pui la gratar.

  • 50 min
Piept de pui magic

Ingrediente

  • 4 buc piept de pui file (cca. 600 g )
  • Vegeta
  • 2 ardei rosii proaspeti (300 g)
  • 2 dovlecei (300 g)
  • 60 g masline negre
  • 4 linguri de ulei de masline
  • 1/2 lingurita de zahar
  • sare
  • piper
  • 4 rosii (500 g)
  • 1 lingura patrunjel tocat
  • 100 g Piure de cartofi pentru servire
  • 80 g mascarpone
  • 400 ml apa
  • 200 ml lapte
  • 20 g unt
  • 1 lingurita sare
  • Vegeta condimente pentru pui auriu

Preparare

  1. Taiati ardeiul bastonase, iar dovleceii in jumatati, dupa care in bastonase.
  2. Asezati legumele taiate intr-o tava de copt, adaugati usturoiul taiat felii subtiri, adaugati ulei de masline peste si amestecati bine.
  3. Coaceti-le la cuptorul incins la 210 °C timp de 15 minute.
  4. Scoateti legumele din tava, presarati peste ele Vegeta si asezonati cu un praf de zahar, sare si piper dupa care amestecati bine.
  5. Peste legumele preparate, adaugati si rosiile taite felii, dupa care reintroduceti totul in cuptor pentru inca 20-25 de minute.
  6. Intre timp, asezonati fileurile de pui cu Vegeta condimente pentru pui auriu si prajiti-le intr-o tigaie sau pe grill, pana capata o culoare frumoasa aurie.
  7. Adaugati mascarpone peste legumele preparate si amestecati sa se topeasca si sa obtineti astfel un sos gustos.

Servire: Presarati patrunjelul proaspat tocat peste legume si serviti totul pe un pat de piure din cartofi.

Sfat: Daca nu aveti rosii proaspete, puteti folosi rosii maruntite din conserva.