Antreprenorii din Koprivnica, fratii Marijan si Matija Wolf, au achizitionat un atelier de prelucrare a fructelor si a gemului, astfel luand nastere Fabrica de fructe si gem, precursoarea companiei Podravka.
Una dintre cladirile Podravka in anul1940, pe vremea cand era o rafinarie de petrol.
In anul 1947 Fratii Wolf devin proprietarii fabricii si dau numele de Podravka, nume care este si astazi.
Podravka incepe productia de gemuri.
Productia Podravka a inceput: fructe confiate, jeleuri, mustar, ketchup, sirop din fructe, vin din fructe, legume uscate, conserve de fasole si mazare sterilizate , conserve din carne.
Productia faimoaselor supe Podravka a inceput.
A inceput productia supelor clasice de Gaina sau Vita. Cocosul de pe pachetul Supei de Pui Podravka devine un simbol al unei supe facuta in casa, in doar 5 minute si un ajutor excelent pentru o gospodina ocupata. In acel an, Supele de Pui si Vita au fost expuse pentru prima data la Targul din Zagreb.
Prof. Zlata Bartl impreuna cu echipa sa creeaza Vegeta in laboratoarele Podravka - baza pentru mancaruri, produsa timp de peste 60 de ani si vanduta in peste 60 de tari, din cele cinci continente.
Supele Podravka au fost expuse pentru prima data la Targul din Zagreb.
Reclama pentru supele Podravka de Pui si Vita, precum si pentru toata gama de produse.
10 noi tipuri de supe au fost lansate pe piata.
Ambalajul VEGETA 40 a fost lansat cu chipul bucatarului, si chiar pana in zilele noastre el a ramas cel mai cunoscut element. Astfel, Bucatarul ,” icoana “ Vegeta este garantia zecilor de ani de expertiza culinara, precum si pentru pasiunea pregatirii unor mancaruri delicioase.
Au loc primele colaborari cu parteneri straini. Vegeta a fost pentru prima data exportata in Ungaria si Rusia.
Čokolino incepe productia si, mai tarziu vor dezvolta si alte arome de mancare pentru copii, cu imaginea ursuletului Lino.
Apa plata imbuteliata Lipik devine parte integrata din Podravka. Apa a fost mai tarziu cunoscuta ca "apa naturala minerala" , iar numele de "Lipički studenac" este dat in anul 1973. Primul inscris despre apa minerala a aparut in anul 1708 si ne arata ca a inceput sa fie consumata in momentul in care au fost descoperite patru izvoare naturale de apa minerala.
15 noi tipuri de supe au fost lansate pe piata.
In Ludbreg, in apropiere de Koprivnica, a fost fondata compania Belupo si, astfel a inceput productia de produse farmaceutice.
Cladirea cu sigla Podravka deasupra, a ramas in prezent parte din facilitatile de productie a companiei Podravka.
Zona industriala Danica apartine de zona industriala a companiei Podravka pentru industria carnii - in prezent, in Danica a luat nastere industria carnii.
"Micile secrete ale unui mare bucatar" este prima emisiune culinara TV.
Incepe editarea cartilor Vegeta cu retete.
Reclama pentru Supa Franceza Podravka.
O imagine de la expozitia de la Targul din Zagreb, cu standul Podravka.
A fost construita fabrica de produse farmaceuticee si cosmetice Belupo, in zona industriala Danica din Koprivnica.
Compania Podravka devine o societate pe actiuni.
Acțiunile companiei Podravka au fost listate pe piata oficiala a Bursei de Valori din Zagreb.
Apa minerala preia numele de "Studenac".
Incepe productia "Studena" - apa minerala naturala.
O noua fabrica Vegeta s-a deschis in Koprivnica si o noua fabrica pentru supe Vegeta a fost deschisa in Polonia.
Podravka preia compania Ital-Ice de la Poreč, un producator de inghetata, dulciuri si distribuitor de produse congelate.
Podravka preia compania ceha Lagris.
O noua fabrica Podravka pentru mancaruri s-a deschis in zona industriala Danica.
Brandul Eva a fost achizitionat.
A inceput construirea unei noi fabrici de alimente pentru copii .
Podravka achizitioneaza brandurile poloneze Warzywko si Perfecta, si brandul croat Lero.
Podravka sarbatoreste a 50-a aniversare a supelor Podravka.
Un nou depozit si centru de distributie s-a deschis in Dugopolje.
Are loc a 50-a aniversare a renumitului brand Vegeta a companiei Podravka. Conform numarului de aur de existenta, a fost produs pachetul jubilean " Vegeta de aur" si a fost de asemenea filmat un episod special in cadrul emisiunii " Micile secrete ale unui mare bucatar".
Podravka achizitioneaza brandul Belsad.
In cooperare cu Primaria din Koprivnica, Podravka incepe desfasurarea proiectului denumit " Meniuri sanatoase", destinat elevilor.
Vegeta Croatia Open Umag - noul nume a celui mai mare turneu ATP de tenis din Croatia.
A 50-a aniversare a newsletter-ului Podravka, o publicatie lunara unica in Croatia, cu traditie de mai bine de o jumatate de secol.
Podravka i Institute Ruđer Bošković in joint creation of Food innovation center.
In anul in care web site-ul culinar Coolinarika.com ce apartine companiei Podravka sarbatoreste 10 ani, numarul de utilizatori inregistrati ajunge la100.000.
Cu campania "Gusturi pe toate limbile", Podravka sarbatoreste aderarea Croatiei la UE.
Show-ul culinar " Pranzul pentru maine cu Podravka" este cel mai vizionat show culinar din Croatia.